Це свято, що символізує світле Воскресіння Ісуса Христа після розп’яття його на горі Голгофі.

Готуючись до нього кожен дотримується своїх звичаїв, а саме: розпочинають пекти паски, фарбувати яйця, створювати  затишок у своїх оселях.

Цього ж року на превеликий жаль не всі українці мають змогу підготуватись та відсвяткувати Пасху в себе вдома. Обставини, що склалися змусили наших внутрішньо переміщених осіб адаптуватись до сьогоднішніх реалій та зустрічати  це свято в своїх тимчасових домівках. Але, не зважаючи ні на що,  тут їм завжди прийдуть на допомогу, вислухають і підтримають студенти-волонтери. А також студенти коледжу, які не залишаються осторонь, безумовно відгукуються на прохання наших переселенців, надаючи їм як гуманітарну допомогу так і забезпечуючи необхідними коштами для різноманітних потреб.

Хочемо виділити  студентів-волонтерів, які проявили ініціативу в створенні Великоднього свята для переселенців, які проживають в гуртожитку коледжу. Зокрема, студент Ігнатьо Михайло Михайлович КН-31 особисто спік паски для сімей, які в нас проживають. На забезпечення потрібними інгрідієнтами для приготування відгукнулись студенти коледжу, студентська рада та дирекція, яка безпосередньо підтримувала і допомагала в організації, за що їм дуже вдячні!

Всі пасочки стукаючи в дверцята кімнат та сповіщаючи про наближення свята успішно роздали  студенти-волонтери: Ігнатьо Михайло, Мавроматі Олег, Угрин Ігор, Мумряк Святослав, Довбуш Олеся, Потічний Олександр, Мицьо Тетяна - кожній родині.

Так приємно було бачити посмішку на обличчях людей та радість в очах. Ми щасливі, що нам вдалось створити атмосферу домашнього тепла на Пасху.

Все буде Україна!