26 жовтня студенти групи « Інженерія програмного забезпечення»-12 та «Бухгалтерський облік»-31 Природничо-гуманітарного коледжу зустрілися з представниками управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області старшими інспекторами сектору ювенальної превенції капітанами поліції Мацецкою Лідією Василівною та Даном Дмитром Васильовичем, котрі коротко ознайомили студентів коледжу з деякими статтями Адміністративного та Кримінального кодексів України.

Задля того, щоб вихованці зрозуміли, яку приховану небезпеку можуть нести в собі звичайні, на перший погляд, ситуації, представники поліції наводили приклади із кримінальної практики.

Завдяки переконливим розповідям наших гостей  студенти усвідомили, що небезпечна кримінальна ситуація може чекати на людину в будь-якому місці, тож необхідно мати уявлення щодо правильної реакції на подібні випадки задля збереження власного життя, здоров’я та майна.

Представники поліції закликали студентів вести здоровий спосіб життя: не палити, не вживати алкогольних напоїв, наркотиків – та наголосили про адміністративну і кримінальну відповідальність за неправомірні вчинки.

Куратор групи КН-21 Іваниш О.Л. наголосила на тому, що такі зустрічі виховують правову свідомість студентів і мають надихати їх на вивчення законодавства, а також виконувати обов’язки громадянина та правильно послуговуватися своїми правами.

Слід відзначити належну фахову підготовку представників поліції, а також високий рівень володіння державною мовою!

Саме за такими свідомими фахівцями наше майбутнє.

Далі працівники поліції відвідали студентський гуртожиток, де провели бесіди щодо заборони паління у місцях компактного проживання та профілактики шкідливих звичок, а також надали юридичні консультації з питань притягнення до адміністративної відповідальності порушників чинного законодавства – неповнолітніх  студентів та їх батьків.

Студенти і викладачі коледжу сподіваються на подальшу тісну співпрацю з представниками ювенальної превенції як запоруку підвищення правосвідомості нашої молоді.

IMG_20171026_135611 IMG_20171026_135618 IMG_20171026_140630 IMG_20171026_143749 IMG_20171026_143853Air Jordan