Із 14 березня в Природничо – гуманітарному коледжі розпочалися заходи , присвячені річниці Карпатської України.

Це славна і трагічна сторінка історії нашого краю. З 14 на 15 березня 1939 року   отець   Августин Волошин проголосив державну незалежність Карпатської України. Це пояснювалося прагненням українського населення краю до свободи. Незважаючи на деяку спонтанність і поспішність, ця історична подія в житті не тільки закарпатських українців, але й усього українського народу мала велике історичне значення. Це була друга спроба після 22 січня 1919 р. – Акту Злуки УНР і ЗУНР -  заявити перед цілим світом про самодержавство української нації. І хоча цей Акт проголошення незалежності, ратифікований 15 березня 1939 р. на Сеймі Карпатської України, був скоріш символічним, аніж реальним, він відігравав велику роль у формуванні самосвідомості всієї української нації.

Викладачі циклової комісії суспільних дисциплін   Собов Ж.В., Ходанич М.М, Папп К.С. підготували для студентів перших курсів перегляд фільму «Срібна Земля. Карпатська Україна».

Після перегляду фільму студенти взяли активну участь в обговоренні подій, висвітлених у фільмі, проектуючи їх на сучасність.

1489653040 1489653044Adidas Yeezy Boost SPLY - 350 V2 OFF-WHITE white men shoes