Кожного року, увечері четвертої суботи листопада, у вікнах мільйонів небайдужих людей України і світу запалюється теплий вогник свічки як вияв нашої пам’яті і шани мільйонам жертв Голодомору 1932-33рр.

Цьогоріч людство відзначає 85-і роковини цієї української трагедії – цілеспрямованого геноциду нашого народу.

І тому в неділю, 26 листопада, у фойє коледжу півсотні небайдужих студентів та викладачів запалили свічки коло хлібини та колосків як символу життя. Тепле полум’я свічки, всепрощаючий погляд зі старовинної ікони, здавалось, навіть пом’якшили враження від обсягу «Чорної книги України» - документального свідчення страшних злочинів тоталітарного режиму проти українців.    Зі студентами спілкувалися Пащук  Г. Я.. та Собов Ж. В., які розповіли молоді про історію традиції запалювати свічку пам’яті, про ставлення світу до подій Великого Голодомору.

Та головне – щоб у наших душах не згас той вогник співчуття і пам’яті про тих, хто пішов із життя таким страшним шляхом – через спланований голод. Тільки тоді ці мільйони «невинно убієнних» будуть не даремними, якщо ми навчимося брати уроки в  історії. Бо відомо, що «народ, який не пам’ятає свого минулого, приречений ще раз його пережити».

Пам’ятай, щоб цього не сталося!

IMG_2528 IMG_2529 IMG_2530 IMG_2531 IMG_2532Nike Air Force 1 07 Premium Just Do It AR7719-100 Shoes – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers