Минулої середи Природничо-гуманітарний коледж приймав гостей – учасників ІІІ обласної олімпіади із краєзнавства для учнів 9-их класів ЗОШ Закарпаття. Почесними гостями олімпіади були доктор  історичних наук, завідувач кафедри історії України професор Офіцинський Р.А., знаний у краї і за його межами краєзнавець, літературознавець та політолог, а також Славік Ю.В., кандидат історичних наук, організатор і натхненник етнофестивалів, знаменитого фестивалю давньої історії «Срібний татош» у замку Сент-Міклош (с. Чинадієво).

Очолив журі Пранничук Б.Д., голова Асоціації сільського туризму Закарпаття, постійний учасник важливих заходів, пов’язаних із напрямом «Туризм».

Модератором урочистого відкриття олімпіади була Собов Жатетта Вікторівна, голова циклової комісії туризмознавчих дисциплін, ініціатор і вмілий організатор.

Олімпіаду відкрив вітальним словом директор коледжу Росоха Володимир Войтехович, який щиро привітав учасників та їх учителів, розповів про ідею самого заходу та побажав успіхів і заслужених перемог.

Учасники – юні краєзнавці познайомилися із життям коледжу, членами студради, науковою роботою студентів, отримали цікаві довідники та буклети про наш навчальний заклад.

За результатами конкурсу творчих проектів та виконання олімпіадних робіт компетентне журі визначило найсильніших учасників.

Цьогоріч усі призери – учні ужгородських шкіл.

Так, абсолютним переможцем стала Маркович Оксана, учениця ЗОШ №8, яка представила авторський фотопроект та тематичну добірку поезій. ІІ  місце посіли учні ЗОШ № 7 Цибуляк Юрій та ЗОШ № 8 Заводяк Денис. На ІІІ місці опинилося одразу троє дев’ятикласниць із Ужгородської спеціалізованої школи інтернату з ПВОП Ловга Злата, Югас Юлія та Задорожна Антоніна.

Переможців нагородили грамотами  за призові місця ,сертифікатами  на безкоштовне отримання освітніх послуг на підготовчих курсах та цікавими краєзнавчими виданнями – журналами «Унікум».

Педагоги-наставники та директори  шкіл отримали подяки за якісну підготовку учнів та виховання в них любові до рідного краю.

Швидко мине рік – і коледж гостинно відчинить двері уже для наступних учасників ІV олімпіади з краєзнавства. Чекаємо небайдужих, закоханих в історію та красу Закарпаття юнаків та юнок!

Ласкаво просимо!

DSC_0001 DSC_0011 DSC_0024 DSC_0998 DSC_1003 DSC_1006 DSC_1022Kids Jordan Shoes