19–21 квітня в Ужгородському національному університеті відбувалася ювілейна Х Міжнародна науково-практична конференція «Закарпатські правові читання». Традиційно захід відкрив декан юридичного факультету професор Ярослав Володимирович Лазур, який відзначив, що з кожним роком конференція розширюються географічно і цього року присутні гості з вищих навчальних закладів Львова, Києва, Харкова та представники зарубіжних вишів: університету «Vasile Goldis» Western University (м. Арад, Румунія) та Університету Коменського (м. Братислава, Словаччина) та ін.

У перший день були проведені пленарні засідання, а вже другого дня учасники мали змогу фахово обговорити питання різних галузей права в секціях.

Приємно, що аж 7 студентів напряму «Право» Природничо-гуманітарного коледжу взяли участь конференції. Зокрема:

  1. Анфьоров Іван, студент групи «Право-42». Захоплення заручників, викрадення людини та незаконне позбавлення волі: відмежування злочинів (Науковий керівник: Петрик В.В.).
  2. Ацбергер Вікторія, студентка групи «Право-32». Проблемні питання опіки в Україні та зарубіжний досвід їх вирішення (Науковий керівник: Гошовська О.І.).
  3. Гошовський Євген, студент групи «Право-32». Медична помилка, лікарська помилка чи медична недбалість (Науковий керівник: Гошовська О.І.).
  4. Голінка Яна, студентка групи «Право-22». Музичний твір як об’єкт авторського та суміжного права у сфері шоу-бізнесу (Науковий керівник: Гошовська О.І.).
  5. Матійчин Надія, студентка групи «Право-42». Евтаназія та право людини на життя в міжнародному та національному праві (Науковий керівник: Пішта В.І.).
  6. Мигалега Лідія, студентка групи «Право-31». Проблема захисту права на безпечне довкілля (справа «Дубецька та інші проти України») Науковий керівник: Черевко І.І.).
  7. Марчук Вікторія, студентка групи «Право-42». Переваги і недоліки суду присяжних в Україні (Науковий керівник: Черниченко І. В.).

 

Кожен із студентів, які взяли безпосередню участь у секційних засіданнях, гідно виступили з доповідями та представили навчальний заклад, отримавши сертифікати. А Гошовського Є. відзначено дипломом у секції V «Цивільне право та процес, сімейне право, господарське право».

 

Крім студентів, учасниками Х Міжнародної науково-практичної конференції «Закарпатські правові читання» стали і викладачі коледжу:

  1. Ворон Діана Леонідівна. Класифікація адміністративних послуг у сфері вищої освіти. Секція ІV «Адміністративне право та процес, фінансове право».
  2. Черниченко Ірина Василівна. Кримінальний проступок: рішення Європейського суду з прав людини проти України (частина 2). Секція VІІ «Кримінальний процес та криміналістика, судова експертиза, оперативно-розшукова діяльність».

 

Всі тези опубліковані у збірнику, який безумовно стане настільною книгою для багатьох студентів під час написання курсових робіт та у майбутній професійній діяльності.

До зустрічі на конференції наступного року! Плідної праці!

IMG-9d3c9b2dbeb64e2e1ad8ec2608d40ca0-V IMG-216fe5147785bc60cbed1dc15f18e2d5-V IMG-15501b472bdbe48661d7dc2e347011f1-V IMG-f14455d76c6b8a4ec2508b4620e68a53-V IMG-fd5fcadbed0d5010e33470b4327cedb2-VNike