У вівторок, 13 листопада, відбулася ХІV Закарпатська обласна студентська конференція, присвячена Дню української писемності і мови.
Традиція, яку започаткували саме ми, свято підтримується. Цьогоріч конференція відбулася під галом «Мовна політика в Україні: вчора, сьогодні і завжди».
Захід відбувся у святковій і високоемоційній атмосфері. Урочисте відкриття конференції розпочалося Гімном України, виконаним на скрипці студентом
ІІ курсу Веприком Максимом.
Зворушливо прозвучала пісня «Гімн українській мові», чудові поезії, виконані студентами Ребриком Ігорем та Мигалегою Лідією і викладачем Іваниш Оксаною Лук’янівною.
У роботі конференції взяли участь гості, у тому числі й викладачі різних дисциплін Природничо-гуманітарного коледжу.
Дещо несподіваним для студентів, але дуже переконливим і повчальним був виступ викладача математики Данько-Товтин Л.Я., яка розповіла учасникам і гостям, для чого сучасній людині треба досконало володіти українською мовою.
А викладач історії Собов Ж.В. звернула увагу на те, що тема конференції зовсім не філологічна, а вкрай актуальна як в історичному, так і в політичному аспекті і наголосила на тому, що у найважчі часи нашої минувшини нас рятувала українська мова.
Найцікавішим серед студентських виступів були такі:
• Паук Наталії – «Важкий шлях та історичні умови розвитку української мови»;
• Болдог Рейки – «Українська мова єднає нації»;
• Ганич Аліни – «Українська мова у середовищі національних меншин»;
• Ситар Євгенії – «Популяризація української мови в нашій країні».
До обговорення теми конференції долучилися і модератор – заступник директора з навчально-виховної роботи Пащук Г.Я., викладачі української мови та літератури Андрусь М.В. та Гординська А.А., які підбили підсумки роботи студентів і були науковими керівниками наших учасників.
Отож до зустрічі на XV конференції!
Живи, українська мово!

nike