На сьогодні національно-патріотичне виховання студентів не обходиться без заходів, пов’язаних із війною на Сході. Мужні захисники цілісності і незалежності України – найкращий приклад патріотизму, відданості, святого виконання громадянського обов’язку – захищати рідну країну від ворога.

Тому й склалася в коледжі тісна співпраця з військовою кафедрою ДВНЗ «УжНУ» та бійцями славетної 128-ї гірськопіхотної дивізії, які проявили мужність і героїзм у боях за Дебальцеве, Авдіївку та в інших «гарячих» точках на Сході.

Одні із форм нашої співпраці – зустріч із групою бійців Ужгородського 15-го окремого гірськострілецького батальйону на чолі з його командиром – підполковником Паламарчуком Олександром Анатолійовичем.

Студентам І-ІІ курсів пощастило почути з перших уст правдиву інформацію про справжню війну, яка триває ось уже чотири роки. Покалічена техніка, знищена під час ворожих обстрілів, нелюдські умови проживання (то морози до -20 градусів, то спека у бліндажах до +40 градусів), величезні втрати – усе треба було витримати, за будь-яку ціну вистояти!

Олександр Анатолійович прокоментував безцінні відео, зроблені «там, де війна», - «Лист від українського бійця», «Бій за Дебальцеве». Зі сльозами на очах слухали студенти трагічні і героїчні історії про полон, про вірність побратимові, про підтримку нашими бійцями місцевих мешканців…

Наші гості намагалися донести до молоді, що там, на лінії фронту, ті ж «стрілялки», що й у комп’ютерній грі, але тільки в реальності: усе літає, світиться; свистять кулі, розриваються снаряди, але будь-якої миті кожен постріл може когось убити! Це далеко не гра…

Бійці радили студентам набувати навиків надання першої медичної допомоги, бо це може врятувати життя людині не тільки на війні, а й у мирні будні.

Командир відзначив важливість ідеології патріотизму для України  та створення засобів протистояння ворожій інформації, фейковій війні. Також украй потрібно працювати інформаційно із населенням, яке вважає наших бійців ворогами, називаючи їх «бандерівцями», «окупантами» тощо. Це теж ганебний «продукт» російської ідеології!

Гості відповіли на численні запитання студентів та викладачів, а студентська рада від імені усієї сім’ї коледжан вручила їм невеличкі подарунки, які зібрали наші волонтери: каву, чай, солодощі, предмети особистої гігієни тощо.

Завершилася зустріч домовленістю про подальшу співпрацю у справі національно-патріотичного виховання нашого студентства.

Про неї – у наступних повідомленнях.IMG-5103 IMG-5104 IMG-5105 IMG-5107 IMG-5108Nike