20 березня 2019 року у Природничо-гуманітарному коледжі відбулася V олімпіада-конкурс «Юний інформатик». У заході взяли участь близько 20 учнів 9-х класів загальноосвітніх шкіл Ужгорода, Великоберезнянського та Ужгородського районів.

Олімпіаду відкрив директор коледжу Володимир Войтехович Росоха. Він розповів гостям про конкурси, що заплановані для учнів 9-х класів, про основну мету проведення олімпіади з інформатики та можливості розвитку в коледжі.

Потім із вітальним словом виступив голова журі олімпіади Олександр Георгійович Лавер – кандидат фізико-математичних дисциплін, завідувач кафедри інформатики та фіз.-мат. дисциплін факультету інформаційних технологій ДВНЗ «УжНУ». Він детально охарактеризував співпрацю факультету з цикловою комісією програмування та інформаційних технологій та подальше навчання випускників коледжу на факультеті.

Голова циклової комісії програмування та інформаційних технологій Наталія Володимирівна Александра розповіла про історію проведення олімпіади, успіхи колишніх учасників конкурсу, які продовжили своє навчання у коледжі. Також Наталія Володимирівна представила присутнім програмне забезпечення «ProzzoraОлімпіада», розроблене нашим колишнім студентом, яке було використано під час перевірки олімпіадних робіт.

Після офіційної частини учасники перейшли до комп’ютерного класу, де мали змогу продемонструвати свої знання інформатики, виконавши комп’ютерне тестування теоретичних знань та практичні завдання у текстовому редакторі MS Word і табличному процесорі MS Excel.

Після того, як учасники завершили свою роботу, їх чекала зустріч зі студентами 4 курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення», які  брали участь у І-й олімпіаді.  Грінчук Віталій продемонстрував останні свої розробки: навчальну програму «Зоряне небо» та соціальну мережу «ComMet». Учні мали змогу отримати всю необхідну інформацію про навчання в коледжі та перспективи їх розвитку як фахівців із програмування .

У той же час паралельно проводилася перевірка завдань членами журі. Після перевірки виконаних завдань маємо такі результати:

І місце – Ісак Олександр, учень Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №6;

ІІ місце – Рудейчук Олексій, учень Малоберезнянської ЗОШ І-ІІІст.;

Кордан Павло, учень Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №12;

ІІІ місце – Дуб Даниїл, учень Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №12;

  • Дуб Юрій, учень Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №12;
  • Мікла Владислав, учень Середнянської ЗОШ І-ІІІст.

 

Усі призери олімпіади-конкурсу були нагороджені грамотами та заохочувальними призами,  а переможець ще отримав сертифікат на безкоштовне відвідування підготовчих курсів.

Педагогічний та студентський колективи коледжу щиро вітають призерів та учасників!

Запрошуємо до нашої дружної сім’ї!

Nike News