12.03.19 р  у рамках методичного тижня, присвяченого постаті
Т. Г. Шевченка викладач Калинич Наталія Федорівна  разом зі студентами першого та другого курсів презентували усний журнал «Закарпатська Шевченкіана», по-новому відкриваючи особу Великого Кобзаря.

Усі присутні мали можливість дізнатися нові цікаві факти про твори Велета духу, їх шлях до українців Закарпаття та вплив на культурно-мистецьке життя краю.

Усний журнал представив чимало  нової цікавої інформації, зокрема, з першої сторінки журналу ми довідалися про те, як і коли твори Шевченка потрапили на Закарпаття, хто популяризував їх серед тогочасного люду, яким чином це відбувалося.

Шевченко ожив у слові відомих закарпатців на другій сторінці журналу. Ми дізналися про визначних творчих особистостей краю, які зверталися до постаті Великого Кобзаря, його творчості. Зокрема, ми почули слова Василя Гренджі-Донського ( вірш «Могила пророка»), Луки Дем’яна, К. Копинця (поезія «Красень над Дніпром»), Петра Скунця (поезія «Тарас») у виконанні студентів 2 курсу спеціальності «Геодезія та землеустрій».

Познайомилися з  лауреатами Національної премії ім.. Т. Г. Шевченка на Закарпатті, їхніми досягненнями у сфері літератури та мистецтва на третій сторінці усного журналу. З четвертої сторінки ми дізналися про Монументальну Шевченкіану, увіковічення Великого Кобзаря.

Наступні сторінки відкрили  Т. Шевченка крізь призму музикування, живопису та кіномистецтва відомих закарпатців, що зверталися до пророчого слова поета. Також ми дізналися про вплив Шевченкового слова на розвиток самосвідомості закарпатців. У рамках журналу відбулася літературна вікторина. Захід був пізнавальним та змістовним. Студенти та усі присутні дізналися багато нової інформації про Т. Г. Шевченка та його вплив на Закарпаття. Адже творчість Т. Шевченка – це джерело сили духу і справедливості, які вчать по-справжньому любити рідний краю, свою державу.

Calzado Nike