06 березня 2019 року,  на виконання розпорядження по університету «Щодо вивчення соціально-психологічної адаптації студентів першого курсу до навчання в університеті», у Природничо-гуманітарному коледжі, провідним фахівцем відділу соціально-психологічної служби ДВНЗ «УжНУ», психологом Кулаковою Світланою Вікторівною, спільно з практичним психологом коледжу – Варгою Юлією Юріївною , було проведено анонімне опитування студентів-першокурсників.

Студентам було запропоновано відповісти на низку запитань стосовно соціальної, навчальної, фізичної та психологічної адаптації до навчання у ВНЗ.

Також провідним фахівцем відділу соціально-психологічної служби та практичним психологом коледжу було проведено бесіду із студентами щодо форм надання психологічної допомоги:  профілактичні лекції (з попередження наркотичної, алкогольної, тютюнової залежностей серед студентської молоді), просвітницькі заходи (щодо збереження репродуктивного здоров’я молоді; юридичної та психологічної протидії домашньому насильству тощо); групові консультації для студентів першого курсу щодо адаптації до нових умов навчання у вищій школі; анкетування студентів першого курсу щодо соціально-психологічної адаптації до умов навчання в університеті; індивідуальні консультації щодо психологічної допомоги під час складних життєвих обставин.

Моніторинг соціально-психологічної адаптації студентів першого курсу до умов навчання в університеті  буде здійснено провідним фахівцем відділу соціально-психологічної служби –  Кулаковою С. В. На  основі отриманої  інформації, кураторами академічних груп разом із практичним психологом коледжу буде розроблена система практичних заходів по адаптації студентів у ВНЗ.

Крім того, протягом навчального року проводяться безкоштовні індивідуальні консультації для студентів з метою надання психологічної підтримки та допомоги у кризових життєвих ситуаціях, самопізнанні, вирішенні особистісних проблем. Nike Air Max