Фінальним етапом Тижневика математики стало проведення IV обласної олімпіади з математики «Математика – цариця наук» для учнів 9-их класів загальноосвітніх шкіл області.

З вітальним словом виступив директор коледжу Росоха В.В. У своєму виступі Володимир Войтехович наголосив на правильно зробленому виборі учнів шкіл, які вирішили випробувати свої сили на олімпіаді, та побажав їм успіху при розв’язуванні нелегких задач.

До привітань конкурсантів долучився і завідувач кафедри фізико-математичних дисциплін факультету інформаційних технологій, доцент Лавер О.Г. Олександр Георгійович відмітив, що олімпіада для учнів 9-их класів – це правильно зроблений перший крок, а літня вступна кампанія – другий. З рук Олександра Георгійовича мали честь отримати грамоти переможці I етапу Всеукраїнської олімпіади з математики серед ВНЗ I-II р.а. Учні шкіл замріяно дивилися на переможців і уявляли себе на їх місці, але від цього етапу їх ще віддаляла нелегка праця над конкурсними завданнями.

Також перед учнями виступи студенти: Свалявчик Олександр, який лише два роки тому був учнем звичайної Зняцівської школи і навіть не мріяв про участь в олімпіаді з математики, а цього року став другим призером II етапу  Всеукраїнської олімпіади з математики серед ВНЗ I-II р.а. Студенти четвертого курсу Романенко Олександра та Рошко Вадим представили учням свою відеороботу «Математика у Всесвіті». Учні та викладачі з захопленням переглядали відео про застосування математичних методів у різних галузях науки.

Святковий вітальний каравай від групи БС -11 надав учням сили української землі, і вони із задоволенням приступили до розв’язування конкурсних завдань.

Під час перевірки завдань компетентним журі у складі модератора заходу Данько-Товтин Людмили, Мавроматі Маріанни, Манохіної Беати, Штаєр Руслани та Павлей  Оксани  учням була запропонована Година коду під керівництвом Александри Наталіїї, за результатами якої  були отримані сертифікати міжнародного зразка.

Завершальним етапом стало нагородження переможців  цінними призами та грамотами.

Отож, цього року переможцями виявилися такі учні: Стегура Олександр – І місце (ЗОШ №12 м. Ужгород) , Газа Крістіна – ІІ місце (Великолазівська ЗОШ),  Бакайса Ігор (Великолазівська ЗОШ)  та Попович Мар’ян (ЗОШ№2 м. Ужгород)  – ІІІ місце.

Вітаємо переможців та сподіваємося, що вони поповнять ряди нашої студентської еліти!

Відео про застосування математичних методів у різних галузях науки

Галерея фото

The world is yours – Neue Sneaker, Apparel und mehr für Kids