Із 11 до 14 лютого2019 р. у Природничо-гуманітарному коледжі відбулися заходи, приурочені Тижневику комп’ютерних наук.

У понеділок, 11 лютого, викладачами циклової комісії програмування та інформаційних технологій було проведено олімпіаду з інформатики для студентів 1 курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» та олімпіаду з програмування (командна розробка) для студентів 2-4 курсів цієї ж спеціальності. Про хід цих змагань ми писали трохи раніше. А зараз – результати олімпіад.

Олімпіада з інформатики:

І місце – Ватуня Микола (КН-13);

ІІ місце – Кокайко Євген, Бачинський Крістіан, Мавроматі Олег (КН-13).

Командне програмування:

І місце – КН-31;

ІІ місце – КН-42;

ІІІ місце – КН-41 та КН-23.

У вівторок, 12 лютого, відбувся квест, у якому взяли участь 24 команди 1-4 курсів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». Студентам було запропоновано протягом однієї години відгадати латинський вираз, виконуючи цікаві завдання, а також проявляючи свою ерудованість, логіку та вміння ухвалювати рішення. Найбільш спритними були студенти групи КН-42 Клювак Михайло та Ковачук Віталій, а також представники команди КН-23 Жихарєв Олександр та Лісіцин Максиміліан. З невеликою різницею у часі  другими дали правильну відповідь Панько Олександр та Попович Річар (КН-22), Гутич Владислав та Руденко Давид (КН-31), Іванчик Станіслав та Грінчук Віталій (КН-41).

У цей же день відбулися змагання із кіберспорту. Студенти дуже емоційно, і в той же час згуртовано, намагалися дати гідний бій своїм суперникам. Отож маємо такі результати:

І місце – КН-31;

ІІ місце –КН-21;

ІІІ місце –КН-23, КН-12.

 

Уже 13 лютого студенти взяли участь у грі «Крокодил», де мали змогу продемонструвати свої можливості за допомогою мови жестів донести до членів своєї команди те чи інше слово, назву фільму та пісні. Найкращий результат показала група КН-13, другими стали студенти групи КН-32, третій результат у групи КН-21.

У конкурсі на кращу стіннівку перемогу здобули студенти групи КН-21, а кращим відеороликом на тему «Яким ми бачимо своє майбутнє?» визнано роботу студентів КН-31, ІІ місце – КН-32, ІІІ місце – КН-21.

Численну аудиторію зібрав захід «Зустріч із майбутнім!», який відбувся 14 лютого. Студенти мали змогу переглянути найкращі відеоролики своїх колег, а також отримати інформацію про продовження навчання у стінах ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Перед студентами виступили представники факультету інформаційних технологій: завідувач кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін, кандидат фіз.-мат. наук, доцент, професор кафедри Лавер О.Г., завідувач кафедри програмного забезпечення систем, кандидат фіз.-мат. наук, доцент Білак Ю.Ю., канд. технічних наук, доцент кафедри програмного забезпечення систем Поліщук В.В.

До виступу викладачів університету долучилися і випускники спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». Сергієнко Богдан – технічний директор фірми з розробки програмного забезпечення «AZinec», розповів про власний шлях успіху та дав декілька порад для наших студентів. Проц Ерік, приватний підприємець з обслуговування мережевих серверів, розповів про особливості своєї роботи.

Після виступів гостей учасники перейшли до підбиття підсумків Тижневика. З вітальним словом до глядачів звернулася заступник директора Галина Ярославівна Пащук, яка привітала всіх учасників із відмінними результатами та подякувала всім викладам циклової комісії «Програмування та інформаційні технології» за творчу, кропітку і вкрай необхідну роботу із виховання майбутніх ІТ-талантів.

Вітаємо всіх переможців, учасників та організаторів із чудовим завершенням Тижневика комп’ютерних наук!Nike