9 жовтня 2018 року у м. Ужгород відбувся міжрегіональний марафон «Роль громадян у політичних реформах України», у котрому взяли активну участь наші студенти та викладачі.

У форматі панельної дискусії відбулися такі обговорення:

1.“Впровадження виборчої реформи в Україні” за участю Ганни Гопко, Народного депутата України, та Дениса Ковриженко (громадська організація IFES);

  1. “Фінанси політичних партій в Україні” за участю Заміри Саідової, аналітика Центру “Ейдос”.
  2. “Антикорупційна реформа в Україні” за участю Мустафи Найєма, Народного депутата України, та Володимира Харечка, юриста інформаційного порталу BIHUS.info.

Кожен із спікерів намагався максимально просто та зрозуміло донести до аудиторії  необхідніость впровадження реформ у всі сфери нашого життя, так як ми прагнемо інтегруватися, з однієї сторони, у такий близький для нас Європейський Союз, а з іншої сторони,  досить таки віддалений через наявність у нашому суспільстві антисоціального феномену «Корупція».

У результаті місцевих та регіональних марафонів, що відбудуться в 30  містах в усіх регіонах України, Інститут «Республіка» сформує дорожню карту впровадження реформ як на місцевому, так і національному рівнях.

За підсумками заходу студенти змогли познайомитися з досить відомими діячами у сфері державного управління, права, журналістики, політики тощо. Це, в свою чергу, у форматі дискусії дало студентам змогу закріпити свої теоретичні знання з таких фахових курсів:

«Конституційне право України», «Міжнародне право», «Державне будівництво і місцеве самоврядування».

Зустріч справила на учасників незабутнє враження, а знання і досвід, набуті студентами під час продуктивного комунікування, стануть у нагоді в майбутньому. Nike Air Jordan 1 Retro