Відповідно до плану відзначення 160-ї річниці від дня народження І.Я.Франка студенти 1-2 курсів разом із викладачами Андрусь М.В.,    Данько-Товтин Л.Я., Юричка Л.В.,Папп К.С. побували у славетному місті Львові, де жив і творив Великий Каменяр.

Екскурсовод познайомила студентів та викладачів із історією та культурою славетного міста, розпочавши історію із центральної площі Ринок. Дорогою до європейського кварталу ми мали можливість побачити Львівську майстерню шоколаду, Костел єзуїтів,Успенський собор, Домініканський костел, Каплицю Боїмів, Вірменський кафедральний собор. Слухали сумні та веселі історії пов’язані із Львівським оперним театром. Гід звернула увагу екскурсантів на улюблені місця Івана Франка, показала кав’ярню, де Великий Каменяр, насолоджуючись кавою, писав поетичні твори.

Гуляючи середньовічними вулицями Львова, студенти та викладачі отримали величезне задоволення від архітектури та культури міста, де всюди відчувався запах львівської кави та шоколаду.

Неперевершені враження молодь отримала від екскурсії парком Високий Замок. Насолодившись панорамою міста, ми оглянули руїни королівського замку та пам’ятний камінь,встановлений на честь короля Яна Собеського, великого полководця та лірика. Слухали цікаву історію про козацького ватажка Максима Кривоноса.

По обіді ми мали  можливість прогулятися територією музею під відкритим небом на Личаківському кладовищі, де студенти Природничо-гуманітарного коледжу «УжНУ» поставили квіти на могилу Івана Яковича Франка. Побачили цінні пам’ятники архітектури та скульптури,познайомилися з біографіями видатних людей. Вражаючою є центральна алея, де похованні І.Я.Франко,Маркіян Шашкевич, Соломія Крушельницька, Володимир Івасюк тощо.

Дорогою додому студенти ділилися позитивними враженнями, співали українських пісень та мріяли про наступні подорожі.

dsc_0940 dsc_0969 dsc_0972 dsc_0983 dsc_0995 dsc_1006 dsc_1007Nike Air Force 1 Shadow Pale Ivory/Celestial Gold-Tropical Twist