У понеділок, 29 лютого, у Природничо-гуманітарному коледжі розпочала свою роботу Школа педагогічної майстерності. Мета її діяльності – вивчення й узагальнення педагогічного досвіду кращих викладачів коледжу, обмін методичними знахідками та навчання молодих педагогів.

Перше заняття Школи розпочала голова методичної комісії коледжу, викладач-методист Пащук Галина Ярославівна, яка ознайомила слухачів із метою і завденням нашої методичної майстерні, розповіла про важливість творчого підходу до викладання предмету тощо.

Та «родзинкою» першого засідання став майстер-клас, проведений викладачем-методистом, математиком Данько-Товтин Людмилою Ярославівною. Наша досвідчена колега акцентувала увагу відвідувачів на тому, що основним у методиці викладання всіх дисциплін є вміння вчителя показати зв’язок науки та життя; поєднувати загальнофілософські поняття та категорії з введенням нових понять дисципліни; вивчати етимологію термінів для кращого їх розуміння та вміння використовувати їх у різних галузях.

Людмила Ярославівна продемонструвала слухачам «таємниці» викладання складних шкільних тем, показала вміння перетворити «важке завдання» в «посильне» для кожного учня методом порад, ключових фраз та логічних запитань.

Для демонстрації використовувався інтерактивний метод групової роботи, що дозволило викладачу знаходитися в постійному діалозі зі слухачами, а їм - бути заохоченими до постійного процесу пізнання. Це створило атмосферу доброзичливості, взаємопідтримки і непідробного зацікавлення.

На часі – заняття Школи із удосконалення методики викладання української мови та історії України.

Сподіваємося, що Природничо-гуманітарний коледж, удосконалюючи та урізноманітнюючи форми і методи роботи Школи, стане справжньою лабораторією педагогічної майстерності як для своїх викладачів, так і колег – учителів шкіл, із якими укладено договори про співпрацю, та студентів – практикантів УжНУ, що мріють стати педегогами.

id3FASHION NEWS