21 листопада 2019 р. у Природничо-гуманітарному коледжі відбулася тематична виховна година, присвячена Дню гідності та свободи.

Із вступним словом звернулась до присутніх Ходанич М.М., викладач історії, яка розповіла про мету та важливість заходу для нас сьогодні.

Заступник директора з виховної роботи Папп Крістіан Степанович наголосив, що Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції: наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, національну свідомість, своє прагнення до свободи.

Про споконвічне прагнення українців до волі та незалежності рідної землі розповіли студенти, які взяли участь у заході: Клоцбах Анастасія (ПР-23), Воротинцев Володимир (ПР-23), Сатмарі Діма (ПР-23), Леспух Христина (ТО-21), Болдижар Наталія (ТО-21), Гвардіонова Яна (ТО-21).

На жаль, до цього часу на території нашої держави нема спокою. Після Майдану розпочалися військові дії на Сході України, де було втрачено вже кілька тисяч життів солдат та мирних жителів.

Тому хвилиною мовчання було вшановано всіх, хто пожертвував своїм життям заради майбутнього нашої держави і прийдешніх поколінь!

Живімо і пам’ятаймо!

Слава Україні! Героям Слава!

Nike