09 вересня 2018 року у рамках проведення тижневика юридичних наук за запрошенням викладачів Васильчук Лариси Богданівни та Черевко Ірини Іванівни відбулася публічна лекція судді у відставці Господарського суду Закарпатської області  Кривки Василя Павловича. Зокрема, суддя прочитав змістовну лекцію на тему “Основні новели реформи господарського процесу”. Така лекція вкрай необхідна, оскільки судова реформа поетапно реалізується, у результаті чого перед майбутніми юристами постає чимало питань.

Мета заходу – ознайомлення студентів із відкритістю та прозорістю діяльності суду, зі специфікою роботи господарських судів України, допомога у професійній орієнтації, а також підвищення рівня правової свідомості та правової культури майбутніх юристів.

Студенти коледжу мали можливість поспілкуватися з суддею, який розповів присутнім про правові засади організації судової влади та зміни у здійснення правосуддя в Україні, юрисдикцію господарських судів України, організацію роботи та структурні підрозділи Господарського суду Закарпатської області. Насамкінець зауважив, що реформи у господарському процесі є прогресивними та сприятимуть здійсненню судочинства в Україні.

Студенти виявили високу правову обізнаність, активно задавали цікаві фахові питання. Зокрема, їх зацікавило наступне: порядок звернення до суду за захистом своїх прав, особливості судового розгляду справ господарським судом, строки розгляду справ, склад учасників судового процесу, участь прокурора та адвоката у розгляді справ, права та обов'язки сторін, відвід та самовідвід судді, технічна фіксація судового засідання, склад та розподіл судових витрат, порядок та строки оскарження рішень, їх обов'язковість та порядок виконання.

Ми впевнені, що такі зустрічі – справжня школа професіоналізму для майбутніх служителів Феміди.

Sneakers