Памятка абітурієнтові,

або Чому варто вступати до

Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ»

 

 Шановний випускнику! Невдовзі Ти отримаєш документ про закінчення школи – свідоцтво чи атестат, і перед Тобою постане важкий вибір: куди піти далі? Сотні доріг, можливостей, а ступити треба лише на одну; і бажано не помилитися. Спробуємо допомогти…

Чому б Тобі не обрати здобуття освіти, улюбленого фаху у нашому коледжі? Ось які аргументи «за» ми пропонуємо:

  1. Природничо-гуманітарний коледж – структурний підрозділ знаного в Україні та за її межами вишу – Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» - готує фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» із таких спеціальностей:
  • «Облік і оподаткування»;
  • «Фінанси, банківська справа та страхування»;
  • «Право»;
  • «Інженерія програмного забезпечення»;
  • «Будівництво та цивільна інженерія»;
  • «Геодезія та землеустрій»;
  • «Туризм»
  1. Приймальна комісія чекатиме на Тебе з 11 липня 2016 року із такими документами:
  • свідоцтво про народження або паспорт;
  • свідоцтво про базову загальну середню освіту або атестат;
  • сертифікати ЗНО (на базі 11-ти класів);
  • медична довідка;
  • ідентифікаційний код;
  • 6 фото 3X4;
  • приписне свідоцтво (якщо Тобі, юначе, вже 17 років).

IMG_4249

  1. Вступні випробування будуть тривати із 21 липня 2016 року із таких дисциплін: українська мова – на всі напрями підготовки; історія України – спеціальність «Право», географія – спеціальність «Туризм», математика – спеціальності «Інженерія програмного забезпечення», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Геодезія та землеустрій», «Будівництво та цивільна інженерія».

Але запам’ятайте: це остання вступна кампанія, де випускники 9-х класів зможуть стати студентами без результатів ЗНО.

  1. Для успішної підготовки до вступних випробувань у коледжі діятимуть підготовчі курси (червень-липень), навчання на яких стане серйозною допомогою у досягненні мети – стати студентом. До речі, у 2015 році 100% слухачів курсів вступили до коледжу на обрані спеціальності, а 82,5% із них навчаються за державним замовленням.
  1. Якщо Ти закінчив 11-ий клас і отримав на ЗНО лише два позитивні результати (з української мови та іншого предмета), то можеш вступити одразу на 2-й курс денної форми навчання, не чекаючи наступного року, а також на заочну форму навчання.
    IMG_4215
    IMG_4218

А юнаки мають змогу завершити навчання у виші, користуючись від-термінуванням служби у Збройних силах України, а далі продовжити отримання військового фаху на військовій кафедрі (після завершення коледжу).

  1. Якщо Ти з певних причин не склав ЗНО, але маєш бажання і потребу навчатися, то можеш вступити на І курс на основі свідоцтва про базову загальну середню освіту (9 кл.) як за державним замовленням, так і за контрактом (на основі оплати освітніх послуг).

І в цьому випадку юнакам надається відтермінування служби в армії      (т. зв. «бронь») на час навчання.

  1. Зважаючи на складну ситуацію із отриманням позитивних результатів ЗНО, а, отже, і неможливістю подальшого вступу до ВНЗ, навчання в коледжі дає Тобі шанс отримати повну вищу освіту, не складаючи ЗНО: у нас діє принцип ступеневої освіти, який передбачає продовження навчання на відповідних факультетах ДВНЗ «Ужгородський національний університет» після закінчення коледжу. Наші випускники складають тільки вступний іспит із профільних предметів (тести).

Увага! Цей порядок здобуття вищої освіти буде діяти для студентів коледжу, що навчаються тепер чи вступлять  до нас лише у  2016 році. Далі умови змінюються відповідно до нового Закону України «Про вищу освіту».

  1. На ІІ курсі наші студенти складають ДПА і отримують атестат про повну загальну середню освіту, що дає змогу теж реєструватися на ЗНО (за бажанням) та паралельно отримувати іншу спеціальність.
    IMG_4252
  1. На переважній більшості факультетів створено окремі групи для випускників коледжу зі скороченим терміном навчання, або ж їх приймають на відповідний курс денної чи заочної форм навчання для отримання ОКР «бакалавр», а далі - «магістр».
  1. Якщо Ти, вступаючи до коледжу, ще не зовсім розібрався в тім, який саме фах Тобі потрібен, то після його закінчення шляхом перехресного вступу, без ЗНО, зможеш вступити на ІІ курс будь-якого факультету на здобуття ОКР «бакалавр» і здійснити вже зрілу мрію.
  1. У коледжі є змога отримати поглиблені знання з іноземних мов на курсах, що працюють за європейськими програмами;

IMG_4257 IMG_4311

  • студенти забезпечуються гуртожитком;
  • для студентів діють гуртки, спортивні секції, тренажерна зала;
  • студенти можуть отримати навики організаційної роботи, пройти школу лідерства в органах студентського самоврядування, профспілковій організації, громадських об’єднаннях тощо.

Отож не втрачай свого шансу – ставай нашим студентом!

Чекаємо на Тебе за адресою:

Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Українська, 19.

Спілкуйся з нами на сайті: www.college.uzhnu.edu.ua

e-mail: collegeuzhnu@ukr.net

та за телефоном: (0312) 61-33-45.

До зустрічі!

Air Jordan