У ці листопадові дні вся Україна і небайдужий світ відзначаються Дні пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років. Бездушно спланований геноцид українського народу призвів до величезних втрат: деякі дослідники нашої трагічної минувшини вважають, що загинуло близько 7 мільйонів людей.

Ця тема не залишає байдужими і наших студентів, які мають змогу довідатись значно більше про голодомор із матеріалів тематичної виставки у бібліотеці коледжу. На виставці представлено художні, наукові та публіцистичні видання, що містять об’єктивну інформацію про ці сумні події української  історії.

22-25 листопада в академічних групах коледжу проведені тематичні інформаційні бесіди на актуальну сьогодні тематику в українському суспільстві -  «Причини голодомору в Україні та реакція європейських держав».

Студентам запропоновано для опрацювання наукові студії сучасних українських та європейських істориків та журналістів  щодо трагедії українців у період становлення радянської тоталітарної влади.

Викладач  історії Собов Ж.В. наголосила на тому, що перед українським суспільством стоїть велике завдання – довести справу визнання голодомору геноцидом усіма країнами світу і звернути увагу на досвід європейської спільноти у світовому визнанні голокосту геноцидом.

Також  студенти  других  курсів переглянули  художній фільм     «Голод 33-го», створений за романом Василя Барки «Жовтий князь», та провели дискусію за творами українських письменників про відображення подій голодомору у художній літературі.

Ці трагічні уроки історії повинні бути засвоєні нашою молоддю, щоб не повторилися жахи минулого у майбутньому  рідної України.Air Jordan 1 Mid "What The Multi-Color" For Sale