У вівторок, 29 січня 2019р., члени студради Шукаль Крістіна та Криванич Василь провели тематичні бесіди у групах І-ІІ курсів, присвячені пам’яті Героїв Крут. Вони цікаво донесли інформацію до слухачів, доповнивши її глибокою та чуттєвою поезією.

Саме 29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут: там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби  українського народу за свободу і незалежність.

Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтивики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 250 юнаків, одна рота (до 30 людей) студентів і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала.

Київ було захоплено у лютому, а вже у березні столицю УНР було звільнено.

Тільки тоді почали розшукувати тіла молодих людей, які загинули під Крутами. Вдалося знайти лише 30 скалічених тіл юнаків, більшість з яких урочисто поховали у братській могилі у Києві на Аскольдовому цвинтарі.

Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. „Понад все вони любили свій коханий край”, — писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава!

Russell Westbrook Air Jordan 16 x Converse Chuck 70 Pack Release Date