... спочатку, як сказано в Святому Письмі, було Слово, і Слово те було Бог. Світ почався зі Слова, людина теж починається зі Слова, і першим словом, трепетно мовленим чистими устами немовляти, засвідчує продовження свого роду і народу. Слово - це наш Бог, і жити воно має вічно, бо разом із мовою умирає і народ".

 

Це свято було встановлено Указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемність. Автори книги подають основні відомості про розвиток українського письменництва, образотворчого мистецтва, театру та музики.

"Найбільше і найдорожче добро кожного народу - це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття", так писав

Панас Мирний.

До Дня української писемності та мови у бібліотеці коледжу організовано огляд художніх,публіцистичних і довідково-              бібліографічних джерел “Слово – то мудрості промінь”.

Мета виставки - розширити знання студентів про походження та витоки української мови; ознайомити з постатями відомих історичних осіб, що мали вплив на розвиток української писемності; розглянути біографічні відомості про Нестора Літописця – «батька української писемності»; формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, виховувати любов до рідної мови, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Подано матеріал про українську мову, її значення в житті суспільства, функції мови, а також про традиційні і сучасні теорії щодо походження української мови. Розглянуто функціональні стилі української мови, особливу увагу звернено на науковий стиль, яким мають досконало оволодіти студенти.

Навчальні посібники створенні відповідно до сучасних концепцій викладання української мови за професійним спрямуванням і зорієнтовано на формування у студентів мовнокомунікативних компетенцій.

Розглядаються питання фонетики, орфоепії, графіки, лексикології, фразеології, лексикографії, словотвору та морфології сучасної української літературної мови. Подаються відомості з діалектології та загального мовознавства.nike flyposite cleat shoes black gold sandals Premium White Ice Blue Shoes Best Price AJ7311-700 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers