Викладач  Черевко Ірина Іванівна організувала зустріч студентів четвертого курсу юридичного факультету Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ»  з директором ННІ євроінтеграційних досліджень, кандидатом історичних наук, професором Артьомовим Іваном Володимировичем і попросила його виступити з лекцією на тему: «Україна у сучасному геополітичному просторі та європейський вимір української зовнішньоекономічної стратегії». Така лекція вкрай необхідна, оскільки студенти слухають курс «Право Європейського Союзу».

Науковець акцентував увагу на ролі України в сучасному геополітичному просторі, історії становлення та розвитку Європейського Союзу, перспективах України як можливого члена ЄС та сучасних трансформаційних процесів у Європейському Союзі.

Іван Володимирович наголосив, що для досягнення спільної мети України з Європейським Союзом необхідно реалізувати підписану Угоду про асоціацію з ЄС, інтенсифікувати процес створення Зони вільної торгівлі з ЄС, консолідувати зусилля органів влади для отримання безвізового режиму, брати активну участь у регіональних програмах ЄС, а  також активно боротися з корупцією в Україні.

Питання, які були розглянуті на лекції, дуже зацікавили студентів. Євроінтеграційний процес в Україні важливий для кожного. Для майбутніх юристів матеріали лекції дуже корисні, тому що вони дали можливість поглибити знання із навчальної дисципліни та вдосконалити правову культуру.

IMG_1340 IMG_1351FOOTWEAR