Цієї події ми чекали цілий рік. Традиційно у листопаді наш коледж приймає гостей - учасників обласної студентської науково-практичної конференції, присвяченої Дню української писемності та мови.

У середу, 22 листопада, вона вже відбулася вдванадцяте! Члени студради радо зустрічали студентів та викладачів Ужгородського коледжу культури і мистецтв, Виноградівського державного коледжу, Мукачівського аграрного коледжу та ін.

Конференцію відкрила заступник директора з навчально-виховної роботи Пащук Г. Я., яка й виконала обов’язки модератора заходу.

У конференції брали участь і наші студенти: Голич Кароліна, Шуста Василь, Бабинець Михайло, Товт Тетяна, Паук Наталія та Сойма Елена.

Конференція розпочалася майстерним виконанням гімну коледжу Голінкою Яною – студенткою ІІ курсу групи «Право» - 21.

Із вітальним словом до присутніх звернулася Андрусь М. В., голова ЦК суспільно-гуманітарних дисциплін, яка наголосила на важливості проблем, порушених у заявлених доповідях, та усвідомленні себе носієм української мови як найвищого духовного скарбу народу.

Цікавими і змістовими були виступи наших гостей – Фленько Аліни і Костюк Катерини. Усіх присутніх зачарувала поезія у виконанні студентки із Мукачева Кохан Аделіни.

А виступ виноградівського гостя – третьокурсника Едуарда Декета – вразив і студентську, і викладацьку аудиторію: його реп-композиція про українську мову та виразна і досконала доповідь не залишили байдужими нікого!

Завершилася конференція «Молитвою до мови», яка прозвучала зворушливо і щиро у виконанні Іваниш Оксани Лук’янівни.

Підбиваючи підсумки конференції, Галина Ярославівна вручила учасникам грамоти, а їх науковим керівникам – подяки.

Справжнім подарунком для присутніх став виступ народного вокального ансамблю УжККіМ.

Дівчата, у чудових сценічних костюмах, впевнено і досконало виконали українську пісню, за що заслужили бурхливі овації.

Потім учасників запросили «До студради – на чай», де відбулася дружня і весела студентська розмова, обмін досвідом та контактами.

Отож прощавай ,ХІІ конференціє! Чекаємо вас, майбутні учасники, за рік, у листопаді 2018-го!

IMG_1315 IMG_1319 IMG_1331 IMG_1335 IMG_1339 IMG_1354 IMG_1355 IMG_1365 IMG_1366 IMG_1378 IMG_2402 IMG_2408 IMG_2413Nike