У п’ятницю, 05 лютого 2016 року, відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Захист проходив на базі математичного, фізичного, економічного, інженерно-технічного факультетів і ЗОЦНТТУМ.

Учні шкіл і студенти закладів І-ІІ рівнів акредитації представляли свої досягнення у 5 відділеннях, які були поділені на 23 секції. Найбільші за кількістю учасників були, як зазвичай, секція «Математика» та «Прикладна математика». Загалом у п’ятницю захищали свої роботи 109 найкращих дітей області.

Долучилися до дослідницької роботи і найактивніші студентки коледжу – першокурсниця спеціальності «Фінанси і кредит» Сойма Елена та другокурсниця спеціальності «Розробка програмного забезпечення» Андрусяк Анна, які представили свої роботи в секціях «Математика» та «Прикладна математика» відповідно.

Керівник робіт Людмила Данько-Товтин обом дівчатам обрала робочі теми: Елені – «Золотий переріз», Анні – «Математика і мистецтво: особливості сучасного взаємозв’язку». Дівчата вміло презентували всю красу зв’язку математики з музикою, архітектурою, природою та мистецтвом пензля.

Обидві в нелегкій боротьбі вибороли дипломи ІІІ ступеня та планують продовжувати дослідження в наступному році.

Колектив закладу та студенти щиро вітають дівчат і їх керівника та бажають їм натхнення для продовження наукової творчості.

005 011 042 045/Nike_7_1