22 листопада у Природничо-гуманітарного коледжі відбулася лекція на тему: «Голодомор 1932-1933рр. – постгеноцидний синдром».

Вивчити трагічні сторінки нашої історії, донести правду про Голодомор – це моральний обов’язок нині сущих перед невинними жертвами тоталітарного режиму, пробудження сумління у наших сучасників, заповіт нашим нащадкам – пам’ятати про злочин проти людяності. Такими тезами розпочала лекцію викладач історії Ходанич М.М.

Сокаль Олександра та Лехман Ганна, студенти групи КН-22, виступили з доповіддю: «Помста, попередження, виховання, покарання. На кого був спрямований Голодомор?»

Мар’яна Михайлівна наголосила на тому, що перед українським суспільством стоїть велике завдання-визнати голодомор геноцидом усіма країнами світу і звернути увагу на досвід Європейської спільноти у світовому визнанні голокосту-геноцидом.

Важко повертає собі народ України духовне здоров’я. Жадане й драматичну його очищення, радісне і гірке його воскресіння. Надто багато могил і дуже великі втрати. І тільки правда здатна розкріпити волю людей, пригніченої насильницькою колективізацією та голодомором. Тільки усвідомивши минулі страждання, викривши давній біль, віднайде себе наш народ, достойний прекрасної долі.

Running Archives