Проект змін до умов прийому до закладів фахової передвищої освіти оприлюднений Міністерством освіти і науки України.

 

Пандемія Covid-19 стала викликом для усьому світу. Освіта також не стала винятком. Проте, завдяки спланованим механізмам, розроблений ряд вимог та вказівок, згідно з якими освітній процес і  вступна кампанія не будуть перерваними та будуть проведені відповідно до графіку.

Міністерство освіти і науки внесло зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Наказ МОН України за № 591, підписаний 4 травня 2020 року, пройшов реєстрацію у Міністерстві юстиції 7 травня 2020 року за № 415/34698.

        

 

Подання у 2020 році заяв в паперовій формі вступників, що планують здобувати фахову передвищу освіту у Природничо-гуманітарному коледжі ДВНЗ «УжНУ» на основі базової середньої освіти, може здійснюватися шляхом надсилання заповнених заяв встановленої форми, яка буде розміщена на офіційному сайті Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ» (http://www.college.uzhnu.edu.ua/ - офіційний веб-сайт) та відправлена на електронну адресу Приймальної комісії Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ» (college@uzhnu.edu.ua). Факт подання кожної заяви електронною поштою реєструє уповноважена особа приймальної комісії та надсилає підтвердження отримання заяви вступнику разом з розкладом вступних іспитів. У такому випадку заяву в паперовій формі вступник подає особисто до приймальної комісії Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ»  в день першого іспиту до його початку.

 

Для осіб, зареєстрованих у селах, які здобули базову середню освіту у закладах освіти, що знаходяться на території сіл, у рік вступу конкурсний бал множиться на сільський (СК) коефіцієнт шляхом його множення на їх добуток. СК дорівнює 1,05.

 

У 2020 році подання оригіналів необхідних документів для зарахування на місця державного та регіонального замовлення може здійснюватися шляхом надсилання їх засобами поштового зв’язку з обов’язковим описом вкладень на адресу Приймальної комісії Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ» (м. Ужгород, вул. Українська, 19).

 

Передбачено також, що вступники зможуть надіслати сканкопії необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис, а самі документи донести після початку навчання.

 

У такому випадку договір про навчання між ПГК ДВНЗ «УжНУ» та вступником (за участі батьків або законних представників - для неповнолітніх вступників) укладається впродовж 10 робочих днів від дати початку навчання.

 

Терміни подачі заяв для вступників на основі базової загальної середньої освіти залишаються без змін.

  • прийом заяв та документів починається 30 червня та закінчується 13 липня о 18:00;
  • вступні іспити та співбесіди проводяться від 14 липня до 21 липня;
  • рейтинговий список вступників оприлюднюється не пізніше 12:00 23 липня;
  • вступники, які отримали рекомендації до зарахування, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного замовлення до 12:00 27 липня (шляхом надсилання оригіналів необхідних документів засобами поштового зв’язку з обов’язковим описом вкладень на адресу Приймальної комісії Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ» (м. Ужгород, вул. Українська, 19) або надсиланням сканкопій необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис, а самі документи донести після початку навчання;
  • зарахування вступників відбувається:

за державним або регіональним замовленням - не пізніше 18:00 29 липня;

за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше ніж 31 липня;

 

Змін зазнали терміни проведення вступної кампанії для вступників на основі повної загальної середньої освіти у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.

  • реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 01 серпня;
  • прийом заяв та документів розпочинається 13 серпня;
  • прийом заяв та документів закінчується

о 18:00 22 серпня - для осіб, які вступають на основі співбесіди або вступних іспитів;

о 18:00 01 вересня - для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання;

  • вступні іспити, творчі конкурси проводяться від 23 до 29 серпня включно;
  • співбесіди проводяться від 25 до 28 серпня включно;
  • рейтинговий список вступників, які вступають на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та вступних іспитів, оприлюднюється не пізніше 12:00 03 вересня;
  • вступники, які отримали рекомендації, повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного замовлення до 12:00 07  вересня (шляхом надсилання оригіналів необхідних документів засобами поштового зв’язку з обов’язковим описом вкладень на адресу Приймальної комісії Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ» (м. Ужгород, вул. Українська, 19) або надсиланням сканкопій необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис, а самі документи донести після початку навчання;
  • зарахування вступників відбувається:

за державним (регіональним) замовленням - 13 вересня;

за кошти фізичних або юридичних осіб - не пізніше 12:00 19 вересня.

деталі за номером 3800961969103