3 07 по 11 жовтня 2019 р. у Природничо-гуманітарному коледжі ДВНЗ «Ужгородський національний університет» проведено ряд заходів, присвячених Дню юриста.

За результатами тижневика юридичних наук було проведено заходи відповідно до плану тижневика.

Зокрема, це зустріч з головним спеціалістом відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Товтином В.В., тематика обговорення «Стоп булінг».

Метою заходу було формування уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для підлітків чи їх членів родини. Ознайомлення студентів з поняттями «булінг»,  видами булінгу, як захиститись від будь-якого насильства та як захистити інших. Під час заходу були використані мультимедійні матеріали, які дали змогу отримати нові знання, визначити для себе наслідки насильницької поведінки, ознайомилися із рекомендаціями та порадами боротьби з булінгом серед неповнолітніх.

Потім, зустріч із лейтенантом поліції Ужгородського міськвідділу поліції УМВС України у Закарпатській області Багіним С.С. Тема «Становлення молодого юриста». Акцентуємо увагу, молодий лейтенант являється випускником коледжу, який продовжує підтримувати зв’язок із своїм рідним навчальним закладом.

Було проведено Конкурс на кращу стінгазету академічної групи за тематикою «Реформи в суспільстві: погляд студента», за результатами було відзначені кращі роботи.

07.10.2018 в рамках тижневика юридичних наук викладачем методистом Гошовською О.І. була проведена дискусія на тему «Твоя професія – юрист» з групами першого курсу напряму «Право».

Олександра  Іванівна зазначила, що професія юриста вже багато років залишається однією з найбільш престижних. Адже діяльність правознавця охоплює практично всі форми людського існування. Їх послугами неодноразово користується кожна людина. Про те щоб бути затребуваним сьогодні в цій галузі, слід добре підготуватися, стати справжнім професіоналом. Старт успішної кар’єри – це якісна освіта та високий рівень знань.

Відбулась попередня підготовка студентів до круглого столу за тематикою «Актуальні проблеми у законодавстві України: погляд юного правника». Студенти спеціальності «Право» прийняли активну участь в обговорені тем.

07 жовтня 2019 року у рамках проведення тижневика юридичних наук за запрошенням викладачів Васильчук Лариси Богданівни та Черевко Ірини Іванівни відбулася публічна лекція судді у відставці Господарського суду Закарпатської області  Кривки Василя Павловича. Зокрема, суддя прочитав змістовну лекцію на тему “Основні новели реформи господарського процесу”. Така лекція вкрай необхідна, оскільки судова реформа поетапно реалізується, у результаті чого перед майбутніми юристами постає чимало питань.

У Природничо–гуманітарному коледжі УжНУ було проведено брейн-ринг. Учасниками дійства стали студенти спеціальності «Право». Організатором брейн-рингу виступила Юричко Лариса Володимирівна та Олійник Андрея Іванівна, викладачі юридичних дисциплін. Також необхідно відзначити допомогу в організації заходу інших викладачів коледжу.

09.10.2018 студенти спеціальності «Право» здійснили екскурсію у Угорську Республіку м. Будапешт та Сентерне межах відвідування музеїв та парламенту.

З нагоди Дня юриста працівники бібліотеки коледжу підготували виставку «Служіння праву – це служіння справедливості», яка містить відповідне законодавство України, літературу про різні грані юридичної професії, аналітичні матеріали про реформування судових та правоохоронних органів тощо. Виставка діятиме до 13 жовтня 2019 року.

09.10.2019 відбулась зустріч із працівниками кримінальної поліції МВ УМВС в Закарпатській області Ховпей В.М. та Соснов А.С. за тематикою обговорення: «Досвід та практика запорука кар’єрного росту» під  егідою викладачів Гошовська О.І. та Гайду К.І.

09.10.2019 відбулась зустріч із заслуженим юристом України, полковником Служби безпеки України Гребченком І.П., за тематика обговорення «Практика та досвід слідчих Служби безпеки України».

09.10.2019 студенти групи «Право-11» відвідали в музей університету за адресою м. Ужгород, пл. Народна,3 та 10.09.2019 студенти групи «Право-22» відвідали в Ужгородський замок.

09.10.2019 відбулась зустріч із начальником державної виконавчої служби м. Ужгород за тематикою обговорення: «Досвід та практика запорука кар’єрного росту» під  егідою викладача Васильчук Л.Б.

Отже, на завершення підсумків тижневика юридичних наук, сміло потрібно ствердити, що як викладацький так і студентський корпус коледжу прийняли активну участь у всіх заходах: хто проводив, хто змагався, хто слухав, хто замислювався. Але ж все таки кожен має право на власний вибір!


Nike Air Force