9 листопада 2016 року в Природничо-гуманітарному коледжі ДВНЗ «УжНУ» було проведено диктант національної єдності, у написанні якого взяли участь студенти, викладачі, адміністрація навчального закладу.

Щороку, 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. За православним календарем — це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Свято започатковано 1997 року Указом Президента України № 1241/97 «Про День української писемності та мови». У День української писемності та мови на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант національної єдності.

У нашому навчальному закладі до написання були запрошені усі охочі. Спільне написання демонструвало єдність усіх, хто любить і шанує українське слово.

За умовами акції, кожен може надіслати диктант на перевірку на Українське радіо. Для цього треба скористатися звичайною поштою або електронною. Паперові листи треба надсилати за адресою: Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001; електронні – rd@nrcu.gov.ua . У випадку паперових версій перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада (за поштовим штемпелем). Електронні листи мають містити відскановані чи сфотографовані копії написаних від руки диктантів і бути надісланими не пізніше 12:00 10 листопада.

Викладачі української мови і літератури Андрусь М.В. та      Гординська А.А. щиро вдячні всім учасникам акції та викладачам         Щербану І.І., Паппу К.С., без участі яких технічно провести цей захід       було б важко.

«… Поки живе мова – житиме й народ, яко національність ... От чому мова завжди має таку велику вагу в національному рухові, от чому ставлять її на перше почесне місце серед головних наших питань.» (Іван Огієнко‎)

nike high heels gold and diamond