22.01.2020 у Природничо-гуманітарному коледжі відбулася відкрита лекція, присвячена Дню соборності України.

Провела її викладач історії Ходанич М. М., яка наголосила, що День соборності України - одне зі знакових свят українського державотворення після Дня незалежності.

22 січня 2020 року відзначаємо 101 річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки-однієї з ключових подій Української революції 1917-1921 років.

Перше офіційне відзначення свята Соборності на державному рівні відбулося 22 січня 1939 року в Карпатській Україні.

21.01.1919р. на з’їзді Всенародних зборів у місті Хуст було проголошено приєднання Закарпаття до Української Народної Республіки зі столицею в місті Київ.

День соборності України встановлено 1999 року Указом Президента напередодні 80-ї річниці проголошення Акта Злуки.

Була проведена літературно-історична вікторина, яка визначила найкращого знавця історії України та літератури серед студентів першого курсу напряму КН.

Закінчила Мар’яна Михайлівна лекцію такими словами : « У цей час ми маємо як ніколи проявити свою любов до рідної Вітчизни. Саме сьогодні, коли керівництво «дружнього народу» розпочало неоголошену війну проти волі та незалежності українців. Зараз нашому народу потрібно бути єдиним та згуртованим!

Україна-це земля, де ми народилися і живемо. І нам творити нову історію держави. Ще в першому столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон на публічному виступі сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя!» ”

Все, що мріялось віками,

Сповнилось, настало!

«Ще не вмерла Україна»-

Гордо прозвучало.